Flavin 7 rendelése

Pecsétviaszgomba

A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum), másnéven reishi a keleti orvoslás szerves része, manapság azonban egyre gyakrabban használjuk a hagyományos orvoslásban is kiegészítésként. A pecsétviaszgomba hatásspektruma igen szerteágazó, sokféle problémára nyújthat megoldást vagy hozhat enyhülést.

A pecsétviaszgomba kivonatát általában kapszulázva találhatjuk meg, ritkábban por formájában is.

pecsetviaszgomba

Első lépésben érdemes kiemelni a pecsétviszgomba immunerősítő hatását, kúraszerűen alkalmazva támogathatjuk szervezetünk védekezőképességét. Nátha, megfázás esetén is ajánlott alkalmazni, mivel lerövidíthetjük a gyógyulás idejét, illetve megelőzhetők bizonyos szövődmények.

A pecsétviaszgomba különösen a daganatos megbetegedések kezelése és megelőzése alatt kerül előtérbe. Epidemiológiai vizsgálatok bizonyították, hogy a gombát rendszeresen fogyasztók között kisebb számban fordultak elő daganatos megbetegedések.

Ugyancsak bizonyított, hogy a pecsétviaszgomba hatóanyagai (oxigenizált szterolok), gátolják a koleszterin szintézisét, ezáltal pedig csökkenti a koleszterinszintet.

Krónikus gyulladásos betegségek esetén ugyancsak ajánlott a pecsétviaszgomba, bronchitis, autoimmun betegség okozta ízületi gyulladás és reuma esetén szintén javíthat állapotunkon. Krónikus fáradtság, álmatlanság és fokozott stressz esetén szintén javasolt használni, minimum a tünetek elmúlásáig. Magas vérnyomás és bizonyos idegrendszeri sejtsérüléssel járó betegségek esetén kiegészítő kezelést végezhetünk vele.

A pecsétviaszgomba segíthet csökkenti az allergia tüneteit. Allergiás időszakok alatt érdemes naponta 2-3 alkalommal pecsétviaszgombát alkalmazni, a jobb hatás érdekében az allergiás tünetek megjelensée előtt 1 hónappal elkezdhetjük szedni.

Ekcémával és más bőrgyulladásokkal küzdőknek ajánlott a pecsétviaszgomba. A gomba hatóanyagai általános gyulladáscsökkentőként funkcionálnak. Kúraszerűen ajánlott alkalmazni, illetve a tünetek megjelensétől kezdve egészen a tünetek megszűnéséig.

Érdemes tudni, hogy mindenféle gyulladásos megbetegedés esetén bizonyos életmódbeli változtatások is hozhatnak javulást: 2-3 hónapra ajánlott elhagyni a tejet, tejtermékeket, valamint a vöröshúst, a cukros, fehérliszttel készült pékáruk fogyasztását pedig mérsékeljük!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!