A Flavin 7 Premium ital különböző gyümölcsök, főleg piros bogyós gyümölcsök kivonatait tartalmazza, bioflavonoidokban gazdag. Erős antioxidáns hatással bír, javítja az immunrendszer működését, illetve támogatja a szívet és javítja a vérkeringést.
Roborálásra, immunerősítésre és különböző eredetű szív- és érrendszeri panaszok kiegészítő kezelésére alkalmas.
Összetevők: Vörös szőlőlé, fekete ribizli lé, feketecseresznye lé, feketeszeder lé, bodza lé, szilvalé, kökény lé, antocianidin (enocianin), édesítőszer: stevia
Ajánlott napi adag: 50-100ml
Flalvonoidok növényekben találhaható, gyógyhatású vegyületcsoport részei. Több gyógynövény is a flavonoidjainak köszönheti gyógyhatását. A flavonoidok szobahőmérsékleten szilárd, nem illékony vegyületek.
Nagy mennyiségben tartalmaznak flavonoidokat a citrusfélék, bogyós gyümölcsök és zöldségek.
A flavonoidok többféle csoportba oszthatók, egészen pontosan 13 különböző csoportot különíthetünk el, ezekben kb. 4000 más-más szerkezetű flavonoid sorakozik fel. A legfontosabb csoportokat az alábbiakban mutatjuk be.
Flavonokat főleg citrusfélék tartalmaznak. Meghatározzák a gyümölcsök ízét, ide tartoznak például a keserű neoheszperidózok és az íztelen rutinózok. Előbbi főleg a grapefruitban kimutatható, a gyümölcs keserű íze ennek a vegyületnek köszönhető. Utóbbi leginkább az élő narancsban található meg.
Főként a növények színét adó vegyületek, de szerepük az ízvilág kialakítása is. Leggyakrabbak fűszer- és gyógynövényekben találhatjuk meg őket, a kakukkfű és a rozmaring igen gazdag flavonokban. Zöldség- és gabonafélék ugyancsak tekintélyes mennyiségben tartalmaznak flavonokat.
Majdnem minden növényben előfordulnak, de a legnagyobb mennyiségben gyümölcsökben, zöldségekben, fűszernövényekben és hüvelyesekben találhatjuk meg őket. Hatékony antioxidánsok, rendszeres bevitelükkel immunrendszerünket támogatjuk.
Főleg a növények színének kialakításáért felelnek, színük a környezetük pH-értékétől függ. Savas közegben vöröses, lúgos közegben kékes színűek. Bogyós gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmaznak anticianidineket, de jó forrás a körte, az alma, a csonthéjas gyümölcsök, a lilahagyma, a vörösbab és a retek is.
Flavin 7 + Prémium kapszula emelt polifenol, flavonoid tartalommal rendelkezik. Magasabb quercetin, illetve rutin tartalmának köszönhetően fokozott antioxidáns, illetve gyökbefogó hatású.